Pelletkachel kopen Gieterveen

Vergelijk installateurs pelletketels Gieterveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gieterveen kopen maakt het mogelijk om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan diverse soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. deze pagina tref jij waardevolle aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 9511

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met allerlei facetten. We spreken over: type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9511
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gieterveen misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de MIKA van het merk FreepointOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1050
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Aa en Hunzeconsumeert 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €196,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Gieterveen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de Nederlanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Gieterveen waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juli 2022) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Gieterveen

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie draagt zorg voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en besparende oplossing: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €550 per installatie.

pelletkachel installateurs in gieterveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en wellicht een offerte verstuurd kan worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we diverse vragen over jouw woonobject. Relevant zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als ambiance en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies een goed bekendstaande installateur in Gieterveen. Vraag naar klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Gieterveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Gieterveen?

Er zijn op dit moment meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €700 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • LW up 15 Dual LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • ROUND12K-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • RED Loto multi air (Unifire), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Gieterveen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9511.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!