Pelletkachel kopen Gasteren

Vergelijk installateurs pelletketels Gasteren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gasteren kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verschillende soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via onze website ontdek je toepasbare informatie die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 kachels:

  kachel installateur 9466

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels verschillende aspecten. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9466
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gasteren een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de MP970 van het merk Gruppo PiazzettaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Aa en Hunzeverbruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €196,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Gasteren vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio huizenbezitters overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Gasteren waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Gasteren

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel kan gebruikt worden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieubewuste en besparende keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €550 per model.

pelletkachel installateurs in gasteren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en wellicht een offerte verzonden zal worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen m.b.t. de woning. Onder andere het type huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als het design en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Gasteren. Vraag om verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gasteren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Gasteren?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel installaties die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €600 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LP up 9, Armor (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Norma RR12C-K (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Atena (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Gasteren. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9466.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!