Pelletkachel kopen Vredenheim

Vergelijk installateurs pelletketels Vredenheim

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vredenheim kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. deze website doorzoek jij veelzijdige info die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 9445

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels verschillende randvoorwaarden. Onder andere: huis-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9445
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vredenheim wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Club Air 2.0 van het merk MCZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Aa en Hunzegebruikt 3220 kWh stroom plus nog eens 3220 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €196,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Vredenheim vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Nederlanders preferereneen inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Vredenheim waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Vredenheim

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De biomassaketel draagt zorg voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een bewuste en voordelige oplossing: beperkte vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in vredenheim


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden moet worden. De meeste monteurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn een aantal vragen ten aanzien van je huis. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels uw gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of zelfs een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het gewenste model en de afmetingen doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en selecteer een professionele installateur in Vredenheim. Check de referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Vredenheim


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Vredenheim?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel installaties die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg serieus. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €550 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Rafale LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Torcello (Ambiente & Calore), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • CANALIZZATA ELENA RAFFY (TSP), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Vredenheim. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9445.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!