Pelletkachel kopen Schoonloo

Vergelijk installateurs pelletketels Schoonloo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schoonloo kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er is keuze uit diverse soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze tool bekijk je waardevolle raadgeving die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 9443

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere variabelen. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9443
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Schoonloo geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Gaia Più (P03) van het merk PaternoOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Aa en Hunzegebruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €196,00 in juni 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Schoonloo vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel consumenten neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Schoonloo waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juni 2022) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Schoonloo

Een nieuwe is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en relatief goedkope mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per model.

pelletkachel installateurs in schoonloo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden zal worden. De meeste specialisten focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn wat vragen ten aanzien van het woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als het gewenste model en de afmetingen hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga in zee met een goede installateur in Schoonloo. Kijk naar beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schoonloo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Schoonloo?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat honderden pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard niet mis. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €550 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Monde LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Allegra (Ambiente & Calore), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • BABY FIVE ARIEL (TSP), vermogen 5,6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Schoonloo. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9443.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!