Pelletkachel kopen Schipborg

Vergelijk installateurs pelletketels Schipborg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schipborg kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn tal van kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker vind jij waardevolle adviezen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9469

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan specifieke variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9469
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schipborg zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de PS-15-7 GRAND van het merk JustFireOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Aa en Hunzegebruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €196,00 in juni 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Schipborg vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Hollanders denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Schipborg waar experts u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juni 2022 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Schipborg

Een effectieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en relatief goedkope mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in schipborg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel bedrijven focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u diverse vragen ten aanzien van uw huis. Denk aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als ambiance en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Schipborg. Bekijk de ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schipborg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Schipborg?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs aantrekkelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt ligt tussen €950 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • LP up 9, Cocoon (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.6-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Raffy Canalizzata (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Schipborg. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9469.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!