Pelletkachel kopen Eexterzandvoort

Vergelijk installateurs pelletketels Eexterzandvoort

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eexterzandvoort kopen maakt het mogelijk om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker vind je praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 9464

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van verschillende randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9464
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eexterzandvoort misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de LP up 6 Cave van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1350
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Aa en Hunzeverbruikt 3220 kWh stroom en nog eens 3220 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €196,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Eexterzandvoort vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel consumenten neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Eexterzandvoort waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2022 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Eexterzandvoort

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een bewuste en relatief goedkope oplossing: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €500 per systeem.

pelletkachel installateurs in eexterzandvoort

Veelbesproken merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen wat vragen inzake jouw huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het design en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies voor een geschikte installateur in Eexterzandvoort. Let op verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eexterzandvoort


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Eexterzandvoort?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard erg serieus. Het totaalbedrag dat toe te passen is schommelt tussen €450 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • LX up 12 Video Black (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR10C-RU (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Atmosfera 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Eexterzandvoort. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9464.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!