Pelletkachel kopen Deurze

Vergelijk installateurs pelletketels Deurze

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Deurze kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met tal van modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek jij toepasbare gegevens die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 9457

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van allerlei zaken. We spreken over: type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9457
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Deurze geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Aqua 22 Turbo All Style / Glass van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Aa en Hunzeverbruikt 3220 kWh stroom en stookt 3220 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €196,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Deurze vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel bewoners neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Deurze waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Deurze

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel wordt aangeraden voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en voordelige oplossing: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, biomassa is goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1400 per ketel.

pelletkachel installateurs in deurze


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en tevens de offerte aangeleverd kan worden. De meeste experts zijn actief in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u verschillende vragen over het woonobject. Denk aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als het design en de afmetingen hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Deurze. Let op beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Deurze


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Deurze?

Er zijn op dit moment verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk aantrekkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €600 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • LX up 12 Ile (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR8-B (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Giada Maiolica 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Deurze. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9457.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!