Pelletkachel kopen Annerveenschekanaal

Vergelijk installateurs pelletketels Annerveenschekanaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Annerveenschekanaal kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan tal van installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via pelletkachelrevolutie.nl check jij veelzijdige adviezen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9654

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. diverse aspecten. Je kunt denken aan: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9654
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Annerveenschekanaal een uitstekende optie. Een voorbeeld is de HSP 6 PELLETTO (grande) 432.08 van het merk Haas & SohnNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1350
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Aa en Hunzeconsumeert 3220 kWh stroom plus nog eens 3220 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €196,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Annerveenschekanaal vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer mensen preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Annerveenschekanaal waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Annerveenschekanaal

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en voordelige mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €400 per kachel.

pelletkachel installateurs in annerveenschekanaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en tevens de offerte aangeleverd zal worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u diverse vragen m.b.t. je woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als en soort kachel en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en kies voor een geschikte installateur in Annerveenschekanaal. Houd rekening met ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Annerveenschekanaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Annerveenschekanaal?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel systemen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet misselijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €600 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Tesi (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • TopNext 6 Kw (AMG S.p.A.), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Norma RR6-B (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Annerveenschekanaal. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9654.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!