Pelletkachel kopen Eldersloo

Vergelijk installateurs pelletketels Eldersloo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eldersloo kopen is bij uitstek geschikt om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn tal van installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze tool vind jij uitgebreide details die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 9453

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan meerdere factoren. Bijvoorbeeld: type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9453
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eldersloo misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Natura 11 van het merk RavelliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Aa en Hunzegebruikt 3220 kWh stroom en stookt 3220 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €196,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Eldersloo vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters overwegen een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Eldersloo waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2022) zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Eldersloo

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en kostenbesparende installatie: minder vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per product.

pelletkachel installateurs in eldersloo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en eventuele offerte verstuurd zal worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen belangrijke vragen met betrekking tot uw huis. Denk aan de grootte van het huis de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de afmetingen spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga voor een betrouwbare installateur in Eldersloo. Vraag naar referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Eldersloo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Eldersloo?

Momenteel bestaan er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs extra interessant. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt tussen €950 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LX up 12 Drum (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR6-B (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Carmen 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Eldersloo. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9453.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!