Pelletkachel kopen Anloo

Vergelijk installateurs pelletketels Anloo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Anloo kopen opent nieuwe deuren om je woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn diverse soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl bekijk je samengestelde raadgeving die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 9467

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door allerlei aspecten. Belangrijk zijn: jouw soort huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9467
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Anloo een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Tecla van het merk Dal Zotto S.P.AOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Aa en Hunzegebruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €196,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Anloo vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de CV-ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Anloo waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Anloo

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijstechnisch interessante optie: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1350 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in anloo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel aannemers zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen een aantal vragen m.b.t. de woning. U kunt denken aan het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het gewenste model en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga voor een betrouwbare installateur in Anloo. Let op verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Anloo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Anloo?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk extra interessant. Het bedrag dat toe te passen is schommelt tussen de €900 en €1400. Je kunt denken aan:

 • LP up 9, Armor-K (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Norma RR12C-RU (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Canalizzata (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Anloo. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9467.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!