Pelletkachel kopen Midden-Drenthe

Vergelijk installateurs pelletketels Midden-Drenthe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Midden-Drenthe kopen stelt jou in staat om je woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn velerlei modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker vind je actuele toelichtingen die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9433

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van meerdere onderdelen. Je kunt denken aan: jouw type woning, de wensen, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9433
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Midden-Drenthe zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Toby H 20 van het merk TermomontOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Midden-Drenthegebruikt 3080 kWh stroom en stookt 3080 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €179,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Midden-Drenthe vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de bewoners gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Midden-Drenthe waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Midden-Drenthe

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een bewuste en prijs-interessante oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in midden-drenthe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en misschien de offerte verzonden kan worden. Veel experts zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u wat vragen aangaande jouw woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door je data kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als uitstraling en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies voor een professionele installateur in Midden-Drenthe. Check de beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Midden-Drenthe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Midden-Drenthe?

Recent kun je gebruik maken van allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend extra interessant. Het totaalbedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €900 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Murano 15 (CS-Thermos), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Luna (Ambiente & Calore), vermogen 5,1 [KW], €500 subsidie.
 • Rave 80 (Ravelli), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Midden-Drenthe. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9433.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente