Pelletkachel kopen Noordenveld

Vergelijk installateurs pelletketels Noordenveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordenveld kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij onze website lees jij veelzijdige informatie die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 9335

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei onderdelen. Denk aan: jouw type woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordenveld iets om te overwegen. Een voorbeeld is de NEW LINEA LP9 van het merk CAMINETTIOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordenveldgebruikt 2910 kWh stroom en 2910 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €176,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Noordenveld vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer mensen denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Noordenveld waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dus zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Noordenveld

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Dit model draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieubewuste en relatief goedkope installatie: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €650 per kachel.

pelletkachel installateurs in noordenveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd zal worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen verschillende vragen met betrekking tot jouw woonobject. Relevant zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en ga voor een erkende installateur in Noordenveld. Check de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Noordenveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Noordenveld?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €500 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Venexia 18 (CS-Thermos), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • Allegra (Ambiente & Calore), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • RCV 1000 (Ravelli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Noordenveld. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9335.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente