Pelletkachel kopen Eexterveenschekanaal

Vergelijk installateurs pelletketels Eexterveenschekanaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eexterveenschekanaal kopen biedt jou de kans om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt tal van type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker vind je praktische raadgeving die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 9659

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels verscheidene facetten. Denk aan: jouw type woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9659
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2022)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Eexterveenschekanaal wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de TOPAZ S van het merk KRASA Metali D.o.oMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €700
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Aa en Hunzeconsumeert 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €196,00 in juni 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Eexterveenschekanaal vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de mensen denken na over een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Eexterveenschekanaal waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juni 2022 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Eexterveenschekanaal

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een duurzame en voordelige oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in eexterveenschekanaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en eventuele offerte aangeleverd moet worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u wat vragen die gaan over uw huis. Onder andere het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of puur een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het gewenste model en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en maak een keuze voor een erkende installateur in Eexterveenschekanaal. Bekijk de beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Eexterveenschekanaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Eexterveenschekanaal?

Recent kun je gebruik maken van velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €850 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Cortina 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Norma RR8-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Eexterveenschekanaal. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9659.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!