Pelletkachel kopen Geelbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Geelbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Geelbroek kopen opent nieuwe deuren om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er is keuze uit meerdere kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl vind je veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 9455

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere factoren. We spreken over: woning-specificaties, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9455
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Geelbroek zeker een goede optie. Denk aan de P 12 Slim Water + Air van het merk SenkoMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Aa en Hunzegebruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €196,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Geelbroek vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de consumenten overwegen een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Geelbroek waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Geelbroek

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante installatie: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €900 per model.

pelletkachel installateurs in geelbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je speciale vragen die gaan over uw woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van de gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als uitstraling en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en kies een professionele installateur in Geelbroek. Check de ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Geelbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Geelbroek?

Hedendaags vind je velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €650 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LX up 12 Icoca Black (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR6-RU (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Atmosfera Style 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Geelbroek. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9455.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!