Pelletkachel kopen Papenvoort

Vergelijk installateurs pelletketels Papenvoort

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Papenvoort kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verschillende kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze tool doorzoek jij handige details die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9447

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met meerdere onderdelen. Onder andere: huis-specificaties, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9447
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2022)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Papenvoort geen gek idee. Dat kan zijn de MP970 van het merk Gruppo PiazzettaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Aa en Hunzeverbruikt 3220 kWh stroom plus nog eens 3220 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €196,00 in juni 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Papenvoort vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio consumenten neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Papenvoort waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juni 2022 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Papenvoort

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel is geschikt voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een groene en besparende installatie: lagere CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per model.

pelletkachel installateurs in papenvoort


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de details en mogelijke offerte verzonden mag worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen wat vragen inzake de woning. Bijvoorbeeld het type woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook variabelen als de kleur en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga voor een goede installateur in Papenvoort. Kijk naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Papenvoort


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Papenvoort?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel producten die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €500 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • Video Black LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Milù 14 (Ambiente & Calore), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Giada Maiolica 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Papenvoort. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9447.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!