Pelletkachel kopen Marum

Vergelijk installateurs pelletketels Marum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Marum kopen biedt jou de kans om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn tal van soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker bekijk jij actuele informatie die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 9363

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Bijvoorbeeld: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9363
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Marum misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Caméo van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €600
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Marumgebruikt 3180 kWh stroom en 3180 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €186,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Marum vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel huizenbezitters overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Marum waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Marum

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende installatie: lagere vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1100 per installatie.

pelletkachel installateurs in marum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden zal worden. De meeste experts focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen verschillende vragen m.b.t. jouw woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels de info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook zaken als kleur / design en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga in zee met een geschikte installateur in Marum. Vraag naar klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Marum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Marum?

Momenteel bestaan er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet mis. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €700 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Start (Duroflame), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • SLIM 75 (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Amanda Standard (Savvas Gekas & Son), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Marum. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9363.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente