Pelletkachel kopen Gieten

Vergelijk installateurs pelletketels Gieten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gieten kopen stelt jou in staat om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn velerlei type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via onze website bekijk jij praktische aanbevelingen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 9461

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van specifieke onderdelen. Je kunt denken aan: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9461
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gieten iets om te overwegen. Denk aan de IDRO SMART 35 van het merk Dielle SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Aa en Hunzeconsumeert 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €196,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Gieten vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Gieten waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Gieten

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijs-interessante beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €850 per model.

pelletkachel installateurs in gieten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verzonden zal worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen verschillende vragen m.b.t. jouw woonobject. Denk aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als ambiance en de maatvoering spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en kies voor een erkende installateur in Gieten. Let op ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Gieten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Gieten?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk erg aantrekkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is varieert tussen €950 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • LX up 12 Pad (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR8-W (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Fiamma 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Gieten. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9460, 9461.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!