Pelletkachel kopen Nooitgedacht

Vergelijk installateurs pelletketels Nooitgedacht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nooitgedacht kopen stelt jou in staat om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn verscheidene modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker doorzoek je accurate details die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 9449

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van velerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9449
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nooitgedacht iets om te overwegen. Dat kan zijn de Interio 20 van het merk ThermofluxOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Aa en Hunzeverbruikt 3220 kWh stroom en nog eens 3220 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €196,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Nooitgedacht vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer Nederlanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Nooitgedacht waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2022 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nooitgedacht

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een groene en relatief goedkope keuze: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in nooitgedacht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en mogelijke offerte verstuurd moet worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen wat vragen over je woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op uw info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en ga voor een goede installateur in Nooitgedacht. Vraag naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nooitgedacht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Nooitgedacht?

Momenteel bestaan er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €500 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LX up 12 Cave (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Murano (Ambiente & Calore), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Deca 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Nooitgedacht. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9449.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!