Pelletkachel kopen Gasselternijveenschemond

Vergelijk installateurs pelletketels Gasselternijveenschemond

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gasselternijveenschemond kopen biedt jou de kans om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn diverse installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze vergelijker vind je bruikbare aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 9515

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan specifieke randvoorwaarden. We spreken over: soort huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9515
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Gasselternijveenschemond wellicht iets voor jou. Denk aan de HSP 6 Premium 521.08 van het merk Haas & SohnOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Aa en Hunzeconsumeert 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €196,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Gasselternijveenschemond vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel huizenbezitters denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Gasselternijveenschemond waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Gasselternijveenschemond

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel zorgt voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en besparende installatie: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €700 per model.

pelletkachel installateurs in gasselternijveenschemond


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden kan worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen verschillende vragen die gaan over je woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het gewenste model en de grootte zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en kies voor een geschikte installateur in Gasselternijveenschemond. Vraag om klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Gasselternijveenschemond


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Gasselternijveenschemond?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €900 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • LW up 15 Ile LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.6-AGPAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Vittoria B (Vittoria), vermogen 18,8 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Gasselternijveenschemond. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9515.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!