Pelletkachel kopen Spijkerboor

Vergelijk installateurs pelletketels Spijkerboor

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Spijkerboor kopen stelt jou in staat om het huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van onze website doorzoek je bruikbare informatie die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 9656

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9656
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Spijkerboor zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Polly van het merk AustroflammOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1100
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Aa en Hunzegebruikt 3220 kWh stroom en nog eens 3220 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €196,00 in juni 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Spijkerboor vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer Nederlanders neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Spijkerboor waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2022 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Spijkerboor

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een groene en besparende keuze: minder CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in spijkerboor


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de productinfo en tevens de offerte aangeleverd kan worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we wat vragen inzake jouw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en selecteer een betrouwbare installateur in Spijkerboor. Vraag om beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Spijkerboor


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Spijkerboor?

Recent kun je gebruik maken van diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel & pelletketel installaties die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is loopt uiteen tussen €900 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Biolady (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Norma RR6-RU (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Spijkerboor. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9656.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!