Pelletkachel kopen Leeuwarden

Vergelijk installateurs pelletketels Leeuwarden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leeuwarden kopen maakt het mogelijk om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn verscheidene installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van deze pagina bekijk je omvangrijke aanbevelingen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8901

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door allerlei facetten. We spreken over: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8901
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Leeuwarden wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de 98Redonda.6 van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €900
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom en stookt 2320 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €133,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Leeuwarden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel mensen gaan voor een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Leeuwarden waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Leeuwarden

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en aantrekkelijke keuze: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per kachel.

pelletkachel installateurs in leeuwarden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen verschillende vragen over het woonobject. Relevant zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als kleur / design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies een geschikte installateur in Leeuwarden. Let op referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Leeuwarden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Leeuwarden?

Er zijn op dit moment diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard verleidelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €950 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Jole Idro 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 14,2 [KW], €710 subsidie.
 • Norma RR10C-RU (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • HRB 120 (Ravelli), vermogen 12,9 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Leeuwarden. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8900, 8901, 8902, 8903, 8911, 8912, 8913, 8914, 8915, 8916, 8917, 8918, 8919, 8921, 8922, 8923, 8924, 8925, 8926, 8927, 8931, 8932, 8933, 8934, 8935, 8936, 8937, 8938, 8939, 8941.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente