Pelletkachel kopen Wirdum

Vergelijk installateurs pelletketels Wirdum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wirdum kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met tal van modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van deze website tref jij handige details die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 9088

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei aspecten. Belangrijk zijn: jouw soort woning, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9088
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wirdum zeer interessant. Dat kan zijn de GRECALE IDRO 30 van het merk Dielle SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom en 2320 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €133,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Wirdum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio bewoners oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Wirdum waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2022) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wirdum

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De installatie is geschikt voor de CV installatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een groene en aantrekkelijke oplossing: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €450 per systeem.

pelletkachel installateurs in wirdum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden kan worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen ten aanzien van uw woonobject. Relevant zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als het design en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies voor een professionele installateur in Wirdum. Vraag naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Wirdum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Wirdum?

Tegenwoordig zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt schommelt tussen de €400 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • TopNext 6 Kw (AMG S.p.A.), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Montreux (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Iris Air 70 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wirdum. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9088.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!