Pelletkachel kopen Jorwert

Vergelijk installateurs pelletketels Jorwert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Jorwert kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van deze pagina check jij uitgebreide aanbevelingen die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 9023

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door verscheidene facetten. Je kunt denken aan: jouw soort woning, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9023
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Jorwert iets om te overwegen. Denk aan de TOPAZ S van het merk KRASA Metali D.o.oOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom en 2320 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €133,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Jorwert vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer huizenbezitters preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Jorwert waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Jorwert

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en aantrekkelijke optie: minder CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in jorwert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden kan worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen relevante vragen ten aanzien van jouw woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook zaken als ambiance en de grootte doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga voor een geschikte installateur in Jorwert. Vraag naar reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Jorwert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Jorwert?

Tegenwoordig zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €400 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Italfuoco8-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Focus (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Orchidea Multiair (Red), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Jorwert. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9023.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!