Pelletkachel kopen Eagum

Vergelijk installateurs pelletketels Eagum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eagum kopen stelt je in de gelegenheid om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met meerdere type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels deze website doorzoek je bruikbare details die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 9006

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan allerlei onderdelen. Belangrijk zijn: type woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9006
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Eagum misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de OMEGA van het merk FerroliEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Leeuwardenverbruikt 2320 kWh stroom en stookt 2320 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €133,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Eagum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel woningeigenaren oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Eagum waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Eagum

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem zorgt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een groene en relatief goedkope installatie: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1400 per systeem.

pelletkachel installateurs in eagum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verzonden mag worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen speciale vragen die gaan over jouw woonobject. Relevant zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies een goede installateur in Eagum. Houd rekening met reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eagum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Eagum?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €600 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Corridor SUBTILE.8C-AGPAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Vario Aqua (SHT), vermogen 14,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Aspen 7 (Ravelli), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Eagum. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9006.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!