Pelletkachel kopen Vlieland

Vergelijk installateurs pelletketels Vlieland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vlieland kopen maakt het mogelijk om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt tal van installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij de pelletkachel-vergelijker vind jij toepasbare adviezen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 8899

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels specifieke variabelen. We spreken over: jouw soort woning, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteVlieland
Postcode8899
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vlieland iets om te overwegen. Dat kan zijn de Slim 10 van het merk TSPEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Vlielandgebruikt 2750 kWh stroom en stookt 2750 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €152,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Vlieland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer consumenten overwegen een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Vlieland waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juni 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vlieland

Een nieuwe is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieubewuste en besparende installatie: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €950 per systeem.

pelletkachel installateurs in vlieland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen m.b.t. uw woning. Denk aan het soort huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als kleur / design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en kies voor een goede installateur in Vlieland. Vraag naar ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vlieland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Vlieland?

Er zijn op dit moment meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs niet mis. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €900 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Noelle 6 (densan), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.6-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Orchidea Multiair (Red), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Vlieland. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8899.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!