Pelletkachel kopen Húns

Vergelijk installateurs pelletketels Húns

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Húns kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met velerlei kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door deze pagina tref je veelzijdige adviezen die helpen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 8832

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels diverse facetten. Denk aan: type woning, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8832
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update september 2023)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Húns zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Gardenia Hydro van het merk RedOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €950
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom en stookt 2320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €133,00 in september 2023. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Húns vergelijken (september 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Hollanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Húns waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van september 2023 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Húns

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie kan gebruikt worden voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een duurzame en besparende beslissing: beperkte vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in huns


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je speciale vragen die gaan over het huis. Relevant zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als het gewenste model en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en kies een betrouwbare installateur in Húns. Let op reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Húns


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Húns?

Momenteel bestaan er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel of pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet misselijk. De totale subsidie dat toe te passen is schommelt tussen de €900 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Norma RR10C-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Marianne 6 (Royal / Palazzetti), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Stubo 12 / Grazia 12 / Graziosa – model STC 12.2 (Puros), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Húns. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8832.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!