Pelletkachel kopen Lekkum

Vergelijk installateurs pelletketels Lekkum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lekkum kopen maakt het mogelijk om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt meerdere soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van onze tool ontdek jij handige gegevens die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 9081

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door velerlei randvoorwaarden. Denk aan: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9081
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2022)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lekkum geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Rita van het merk EvaCalorOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom en stookt 2320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €133,00 in juni 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Lekkum vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters oriënteren zich op een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Lekkum waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2022 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lekkum

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model is toepasbaar voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1300 per ketel.

pelletkachel installateurs in lekkum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste specialisten zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u belangrijke vragen omtrent jouw woning. Bijvoorbeeld het soort huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het design en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies een goed bekendstaande installateur in Lekkum. Vraag om reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lekkum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Lekkum?

Momenteel bestaan er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk extra interessant. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €650 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Cayenne 16 / Cayenne 16C (AMG S.p.A.), vermogen 15,2 [KW], €760 subsidie.
 • Dorica (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Revivo 140 (Rika), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Lekkum. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9079, 9081.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!