Pelletkachel kopen Jirnsum

Vergelijk installateurs pelletketels Jirnsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Jirnsum kopen maakt het mogelijk om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit velerlei type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via deze website lees je waardevolle aanbevelingen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 9011

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. Onder andere: type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9011
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Jirnsum wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Delya 22 van het merk PasqualicchioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Leeuwardenverbruikt 2320 kWh stroom en nog eens 2320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €133,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Jirnsum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Hollanders oriënteren zich op een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Jirnsum waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Jirnsum

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een bewuste en prijs-interessante installatie: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €550 per model.

pelletkachel installateurs in jirnsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verzonden zal worden. Veel adviseurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen m.b.t. uw woonobject. U kunt denken aan de grootte van de woning de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als uitstraling en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Jirnsum. Let op verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Jirnsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Jirnsum?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €850 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Corridor SUBTILE.10C-AWAR (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Varan 1.14 (Strebel), vermogen 12,1 [KW], €1400 subsidie.
 • HRV 160 Touch (Ravelli), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Jirnsum. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9011.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!