Pelletkachel kopen Baard

Vergelijk installateurs pelletketels Baard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Baard kopen stelt jou in staat om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker lees je uitgebreide toelichtingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8834

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verschillende zaken. We spreken over: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8834
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Baard wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Ecofire Cesare 11 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom en 2320 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €133,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Baard vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Hollanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Baard waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Baard

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor het CV systeem en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een duurzame en kostenbesparende keuze: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per systeem.

pelletkachel installateurs in baard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel installateurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we verschillende vragen die gaan over de woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als uitstraling en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Baard. Kijk naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Baard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Baard?

In de huidige situatie zijn er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletketel of pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is ligt doorgaans tussen €450 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Norma RR10C-RU (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Karyn 9 (Royal / Palazzetti), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Lindara 100 S-line (Qlima), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Baard. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8834.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!