Pelletkachel kopen Goutum

Vergelijk installateurs pelletketels Goutum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Goutum kopen opent nieuwe deuren om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze pagina bekijk jij samengestelde gegevens die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 9084

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: soort huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9084
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2023)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Goutum misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de 98NUX.10C / NUX10C van het merk KalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1450
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Leeuwardenverbruikt 2320 kWh stroom plus 2320 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €133,00 in mei 2023. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Goutum vergelijken (mei 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat woningeigenaren oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Goutum waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2023 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Goutum

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €650 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in goutum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de informatie en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. De meeste aannemers focussen zich op hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen met betrekking tot uw woning. Onder andere het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook onderdelen als het design en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies voor een goed bekendstaande installateur in Goutum. Kijk naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Goutum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Goutum?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn duizenden pelletkachel / pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €950 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Cayenne-Power7 (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Aromy Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Ilena Air 60 (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Goutum. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9084.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!