Pelletkachel kopen Easterlittens

Vergelijk installateurs pelletketels Easterlittens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Easterlittens kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden tal van modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 8835

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van verschillende aspecten. We spreken over: huis-specificaties, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8835
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update oktober 2023)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Easterlittens misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de REDONDA12C van het merk KalorEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Leeuwardenverbruikt 2320 kWh stroom en stookt 2320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €133,00 in oktober 2023. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Easterlittens vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Deze ketel werkt op biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat huizenbezitters overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Easterlittens waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van oktober 2023 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Easterlittens

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een duurzame en besparende optie: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in easterlittens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en mogelijke offerte verstuurd mag worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u wat vragen met betrekking tot uw woonobject. Denk aan het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Easterlittens. Vraag naar recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Easterlittens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Easterlittens?

In de huidige situatie zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard extra interessant. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €650 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Norma RR10C-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Lily 6 (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Viola 85 S-line (Qlima), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Easterlittens. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8835.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!