Pelletkachel kopen Warten

Vergelijk installateurs pelletketels Warten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Warten kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze tool check jij waardevolle gegevens die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 9003

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. Bijvoorbeeld: type huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9003
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Warten een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Graziosa steel plus van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €850
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom plus 2320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €133,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Warten vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Veel huizenbezitters preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Warten waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Warten

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een duurzame en prijstechnisch interessante optie: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in warten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en misschien de offerte verstuurd moet worden. De meeste monteurs focussen zich op een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen m.b.t. uw woning. U kunt denken aan het type huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van de info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook variabelen als ambiance en de grootte doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en maak een keuze voor een goede installateur in Warten. Let op recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Warten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Warten?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel en pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het totaalbedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €850 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Corridor SUBTILE.6-AGPAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • MARLENE TONDA COMFORT AIR (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Varana – Infinity (Ravelli), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Warten. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9003.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!