Pelletkachel kopen Hempens

Vergelijk installateurs pelletketels Hempens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hempens kopen biedt jou de kans om een woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door onze website vind je waardevolle raadgeving die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 9086

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met diverse onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9086
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hempens misschien we dé oplossing. Denk aan de Canalizzata van het merk TSPOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom en nog eens 2320 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €133,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Hempens vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer woningeigenaren neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hempens waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2022) zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hempens

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een groene en kostenbesparende keuze: lagere broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per systeem.

pelletkachel installateurs in hempens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we relevante vragen die gaan over jouw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw gegevens kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als kleur / design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en maak een keuze voor een erkende installateur in Hempens. Bekijk de reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hempens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hempens?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel producten die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend erg serieus. De totale subsidie waar je recht op hebt wisselt tussen de €650 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • 98Redonda.6 (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Aromy Plus (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Ilena Air 80 (Royal / Palazzetti), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Hempens. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9086.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!