Pelletkachel kopen Koarnjum

Vergelijk installateurs pelletketels Koarnjum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Koarnjum kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verscheidene soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van onze tool vind je veelzijdige info die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 9056

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels meerdere variabelen. Belangrijk zijn: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9056
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Koarnjum zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Flora Aria van het merk PasianOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1100
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Leeuwardenverbruikt 2320 kWh stroom plus 2320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €133,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Koarnjum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Nederlanders overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Koarnjum waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Koarnjum

Een andere populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in koarnjum

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel bedrijven zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen relevante vragen die gaan over jouw woonobject. U kunt denken aan het soort woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook zaken als de kleur en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga aan de slag met een goede installateur in Koarnjum. Bekijk de verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Koarnjum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Koarnjum?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is schommelt tussen de €550 en €1200. Je kunt denken aan:

 • 98ELITE.8-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Vitre (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Revo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Koarnjum. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9056.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!