Pelletkachel kopen Jelsum

Vergelijk installateurs pelletketels Jelsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Jelsum kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn verscheidene installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze website bekijk je praktische informatie die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9057

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door diverse onderdelen. We spreken over: jouw soort huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9057
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Jelsum zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de PELLQUADRO van het merk ITCOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Leeuwardenverbruikt 2320 kWh stroom en 2320 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €133,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Jelsum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio mensen gaan voor een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Jelsum waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2022) kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Jelsum

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De ketel zorgt voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €750 per ketel.

pelletkachel installateurs in jelsum

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd zal worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen relevante vragen inzake je woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of liever een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en selecteer een erkende installateur in Jelsum. Vraag om reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Jelsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Jelsum?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn honderden pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €850 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Model NSE (M1) – Miriam 10 K-KKA (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Air 8 (Termal int.), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Topo II (Rika), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Jelsum. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9057.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!