Pelletkachel kopen Idaerd

Vergelijk installateurs pelletketels Idaerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Idaerd kopen biedt jou de kans om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit verschillende soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze tool bekijk jij omvangrijke info die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 9007

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei randvoorwaarden. Onder andere: type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9007
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Idaerd een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Fusion 12.2C van het merk EllediOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom en nog eens 2320 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €133,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Idaerd vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer mensen oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Idaerd waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Idaerd

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een groene en prijstechnisch interessante optie: minder vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €550 per model.

pelletkachel installateurs in idaerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welk adres details en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. De meeste specialisten werken in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen diverse vragen inzake je woonobject. Bijvoorbeeld het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als de kleur en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en kies voor een geschikte installateur in Idaerd. Houd rekening met ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Idaerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Idaerd?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is vinden we terug tussen €900 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Corridor SUBTILE.8C-AWAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • EVO AQUA 9 (SHT LOHBERGER), vermogen 10 [KW], €1400 subsidie.
 • HR70 (Ravelli), vermogen 9 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Idaerd. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9007.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!