Pelletkachel kopen Bears

Vergelijk installateurs pelletketels Bears

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bears kopen stelt je in de gelegenheid om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl check je veelzijdige gegevens die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 9025

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met diverse onderdelen. Onder andere: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9025
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bears misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de IDRO-SONIA28 van het merk KalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Leeuwardenverbruikt 2320 kWh stroom en stookt 2320 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €133,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Bears vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Bears waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bears

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Het systeem is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een duurzame en besparende optie: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per systeem.

pelletkachel installateurs in bears


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en tevens de offerte toegezonden kan worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen m.b.t. de woning. Bijvoorbeeld het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als het gewenste model en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Bears. Houd rekening met reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bears


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Bears?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel modellen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet mis. Het subsidiebedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen €850 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • ROUND8K-B (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Alare (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Tulip (Air) (Red), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Bears. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9025.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!