Pelletkachel kopen Leons

Vergelijk installateurs pelletketels Leons

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leons kopen stelt jou in staat om woningen duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verscheidene type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door onze vergelijker lees je bruikbare aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 8833

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden. We spreken over: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8833
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update december 2023)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Leons wellicht iets voor jou. Denk aan de Pellkamin 10 van het merk EdilKaminOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom en stookt 2320 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €133,00 in december 2023. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Leons vergelijken (december 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer Nederlanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Leons waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van december 2023 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Leons

Een efficiënte en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per installatie.

pelletkachel installateurs in leons


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel installateurs plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je speciale vragen met betrekking tot je woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als en soort kachel en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Leons. Vraag om ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Leons


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Leons?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend verleidelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is ligt tussen €600 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Norma RR10C-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Marianne 9 (Royal / Palazzetti), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Stubo 14 – model STC 14.2 (Puros), vermogen 13 [KW], €650 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Leons. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8833.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!