Pelletkachel kopen Hilaard

Vergelijk installateurs pelletketels Hilaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hilaard kopen maakt het mogelijk om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verschillende type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. onze tool check je toepasbare toelichtingen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 9027

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met diverse variabelen. Onder andere: jouw soort huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9027
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hilaard wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de ivo.tec 8 kW water+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom en 2320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €133,00 in juni 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hilaard vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer bewoners overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hilaard waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2022 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hilaard

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een bewuste en aantrekkelijke mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in hilaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. De meeste bedrijven zijn actief in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen met betrekking tot de woning. Onder andere het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies een professionele installateur in Hilaard. Houd rekening met recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Hilaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Hilaard?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel / pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €450 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • JULIA M-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Compact (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • MALVA MULTIAIR UP (10 S1) (Red), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Hilaard. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9027.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!