Pelletkachel kopen Grou

Vergelijk installateurs pelletketels Grou

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Grou kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl tref je samengestelde aanbevelingen die helpen bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9001

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van verschillende onderdelen. We spreken over: jouw soort woning, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9001
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Grou wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Grecale 100 UP van het merk Dielle SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Leeuwardenverbruikt 2320 kWh stroom en 2320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €133,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Grou vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Deze ketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de mensen overwegen een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Grou waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Grou

Een efficiënte en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel zorgt voor de centrale verwarming en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in grou


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen aangaande de woning. Voorbeelden zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels de gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als uitstraling en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Grou. Bekijk de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Grou


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Grou?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel / pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend extra interessant. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €800 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Corridor SUBTILE.6-ABAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • MARLENE PELLET COMFORT AIR UP (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Oriva / Olimpia (Ravelli), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Grou. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9000, 9001.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!