Pelletkachel kopen Warstiens

Vergelijk installateurs pelletketels Warstiens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Warstiens kopen opent nieuwe deuren om woningen duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden diverse soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze vergelijker lees je actuele gegevens die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 9004

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verscheidene factoren. We spreken over: soort huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9004
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Warstiens zeker een goede optie. Denk aan de HALO AIR UP van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom en stookt 2320 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €133,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Warstiens vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer woningeigenaren gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Warstiens waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Warstiens

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en voordelige keuze: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in warstiens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste specialisten zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn speciale vragen omtrent het woonobject. Onder andere het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels uw data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als ambiance en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en kies een professionele installateur in Warstiens. Houd rekening met verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Warstiens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Warstiens?

Momenteel bestaan er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen €700 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Corridor SUBTILE.6-AWAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Marlene Pellet Hydro (Sergio Leoni), vermogen 22,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Reeva 7 (Ravelli), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Warstiens. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9004.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!