Pelletkachel kopen Swichum

Vergelijk installateurs pelletketels Swichum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Swichum kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan verschillende soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. deze pagina bekijk je waardevolle gegevens die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9087

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan allerlei randvoorwaarden. Denk aan: type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9087
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Swichum iets om te overwegen. Denk aan de Natura 9 van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Leeuwardenverbruikt 2320 kWh stroom en 2320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €133,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Swichum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel woningeigenaren kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Swichum waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Swichum

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De ketel wordt aangeraden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en aantrekkelijke optie: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in swichum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. Veel bedrijven focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen die gaan over uw woonobject. Voorbeelden zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als de kleur en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Swichum. Houd rekening met klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Swichum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Swichum?

In de huidige situatie zijn er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel modellen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet misselijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €900 en €1450. Je kunt denken aan:

 • 98Redonda.8 (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Saint Moritz Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Iris Air 60 (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Swichum. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9087.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!