Pelletkachel kopen Teerns

Vergelijk installateurs pelletketels Teerns

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Teerns kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn verschillende modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze tool check je omvangrijke adviezen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 9085

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan meerdere factoren. Denk aan: huis-specificaties, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9085
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2023)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Teerns wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de 98NUX.8 / NUX8 van het merk KalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Leeuwardenverbruikt 2320 kWh stroom en stookt 2320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €133,00 in juni 2023. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Teerns vergelijken (juni 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Hollanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Teerns waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2023 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Teerns

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Deze installatie draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijs-interessante optie: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in teerns


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en eventuele offerte toegezonden moet worden. De meeste adviseurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen m.b.t. jouw woonobject. Onder andere het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook zaken als en soort kachel en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga in zee met een professionele installateur in Teerns. Bekijk de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Teerns


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Teerns?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt honderden pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs niet misselijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €800 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Alessia6 (AMG S.p.A.), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • Montreux Plus (met kanalisatie) (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Ilena Air 70 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Teerns. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9085.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!