Pelletkachel kopen Weidum

Vergelijk installateurs pelletketels Weidum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Weidum kopen biedt jou de kans om huizen op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door deze website bekijk je omvangrijke details die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 9024

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van velerlei aspecten. Onder andere: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9024
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Weidum zeer interessant. Denk aan de Lia Plus van het merk CS-ThermosEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom en 2320 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €133,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Weidum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat consumenten neigen naar een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Weidum waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Weidum

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en voordelige oplossing: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in weidum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden mag worden. Veel uitvoerders werken in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen aangaande de woning. Relevant zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je informatie maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of puur een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als het design en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga in zee met een uitstekende installateur in Weidum. Vraag om reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Weidum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Weidum?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen €450 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Italfuoco8-N-B (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Greco (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Primula Multiair (Red), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Weidum. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9024.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!