Pelletkachel kopen Snakkerburen

Vergelijk installateurs pelletketels Snakkerburen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Snakkerburen kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Je vindt diverse modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker tref jij actuele toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 9083

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels diverse variabelen. Denk aan: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9083
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Snakkerburen zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Christina idro 13 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom plus nog eens 2320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €133,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Snakkerburen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Nederlanders preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Snakkerburen waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Snakkerburen

Een effectieve en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante keuze: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in snakkerburen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en eventuele offerte aangeleverd moet worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen met betrekking tot je huis. Denk aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook onderdelen als kleur / design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies een erkende installateur in Snakkerburen. Vraag om recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Snakkerburen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Snakkerburen?

Momenteel bestaan er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €900 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • 98Cayenne.8-G (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Dorica Plus (met kanallisatie) (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • HPO 6 Modesto (Rowi), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Snakkerburen. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9083.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!