Pelletkachel kopen Alde Leie

Vergelijk installateurs pelletketels Alde Leie

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Alde Leie kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We hebben te maken met verscheidene modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker lees je uitgebreide aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 9071

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het doel, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9071
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Alde Leie misschien we dé oplossing. Denk aan de Antigua van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom plus 2320 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €133,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Alde Leie vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio woningeigenaren oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Alde Leie waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Alde Leie

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante installatie: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €750 per kachel.

pelletkachel installateurs in alde-leie


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en mogelijke offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn diverse vragen die gaan over je woonobject. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als en soort kachel en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies voor een geschikte installateur in Alde Leie. Bekijk de recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Alde Leie


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Alde Leie?

Momenteel bestaan er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk niet mis. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €900 en €1450. Je kunt denken aan:

 • NSAC 150 (AMG S.p.A.), vermogen 13,6 [KW], €680 subsidie.
 • Toby H 24 (Termomont), vermogen 23,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Domo RAO (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Alde Leie. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9071.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!