Pelletkachel kopen Miedum

Vergelijk installateurs pelletketels Miedum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Miedum kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met meerdere type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van deze website lees je omvangrijke details die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 9082

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verscheidene aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9082
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Miedum wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de DALIA AIR (6 S1) van het merk RedOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Leeuwardenconsumeert 2320 kWh stroom en 2320 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €133,00 in juni 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Miedum vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat consumenten gaan voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Miedum waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juni 2022 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Miedum

Een efficiënte en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing: minder broeikasuitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €800 per ketel.

pelletkachel installateurs in miedum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de informatie en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. Veel aannemers zijn actief in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je verschillende vragen die gaan over je woonobject. Voorbeelden zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere experts en kies voor een professionele installateur in Miedum. Vraag naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Miedum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Miedum?

Recent kun je gebruik maken van meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €850 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • 98Cayenne.6-G (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Model 5000 (Thermorossi), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.
 • Revivo 125 (Rika), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Miedum. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9082.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!