Pelletkachel kopen Jellum

Vergelijk installateurs pelletketels Jellum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Jellum kopen maakt het mogelijk om een huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn verscheidene soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze website bekijk je actuele gegevens die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9026

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende aspecten. Denk aan: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9026
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Jellum iets om te overwegen. Denk aan de Cedrus LP6/Rubia/Lilium/Drosera/Nyssa/Nemesia van het merk InvictaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1400
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Leeuwardenconsumeert 2320 kWh stroom en 2320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €133,00 in juni 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Jellum vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de Hollanders gaan voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Jellum waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2022) zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Jellum

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en besparende oplossing: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €700 per ketel.

pelletkachel installateurs in jellum

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. De meeste experts zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u diverse vragen ten aanzien van het woonobject. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als de kleur en de afmetingen hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Jellum. Check de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Jellum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Jellum?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn duizenden pelletketel en pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk niet mis. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €450 en €1100. Je kunt denken aan:

 • ROUND8K-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Favilla / Berija / Dalmata / Dama (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Flora (Air) (Red), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Jellum. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9026.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!