Pelletkachel kopen Wytgaard

Vergelijk installateurs pelletketels Wytgaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wytgaard kopen biedt jou de kans om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden verscheidene modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van de pelletkachel-vergelijker ontdek jij handige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 9089

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels verschillende factoren. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9089
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wytgaard zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Layer 10 air van het merk Kalon / Giove GroupOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Leeuwardenverbruikt 2320 kWh stroom en 2320 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €133,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Wytgaard vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Wytgaard waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juli 2022 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wytgaard

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De installatie zorgt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een bewuste en voordelige keuze: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per kachel.

pelletkachel installateurs in wytgaard

Plaatsen in de regio:

Gangbare modellen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte toegezonden kan worden. De meeste experts zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen belangrijke vragen aangaande je huis. Onder andere het type woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als de kleur en de grootte zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies voor een geschikte installateur in Wytgaard. Kijk naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wytgaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Wytgaard?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €650 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • TopNext 8 kW (AMG S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Saint Moritz Plus (met kanalisatie) (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Iris Air 80 (Royal / Palazzetti), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Wytgaard. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9089.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!