Pelletkachel kopen Stiens

Vergelijk installateurs pelletketels Stiens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stiens kopen opent nieuwe deuren om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verscheidene installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze website check je actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 9051

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9051
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2023)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stiens wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Rave 110 airplus / Holly Style van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Leeuwardengebruikt 2320 kWh stroom en 2320 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €133,00 in mei 2023. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Stiens vergelijken (mei 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de consumenten denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Stiens waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (mei 2023) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Stiens

Een krachtige en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel is geschikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en voordelige beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in stiens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste aannemers werken in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen inzake je woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en kies een goed bekendstaande installateur in Stiens. Check de referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Stiens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Stiens?

Momenteel bestaan er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €800 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Accialo Modello 10 (AMG S.p.A.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Irori Glass (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • Miro 6 kW (Rika), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Stiens. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9050, 9051.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!